Hajdú B. István, az M4 Sport televíziós csatorna sportkommentátora szerint kedden döntőbe illő rangadóval indul a labdarúgó Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza.

A Prima Primissima-díjas sportújságíró péntek reggel a Kossuth rádióban beszélt a sorozat nyolcaddöntőjébe jutott együttesek esélyeiről, és kiemelte, hogy a katari világbajnokság miatt sok idő telt el a BL-csoportkör és a kieséses szakasz között, ezért a csapatok speciális helyzetben várják a folytatást.
“Pikáns” összecsapásnak ígérkezik a Bayern München és a Paris Saint-Germain egymás elleni rangadója, amely a három évvel ezelőtti BL-döntő párosítása volt. Mindkét oldalon lesznek olyan hiányzók, akik csapatuk gerincét adják: a PSG-nél a 2018-ban világbajnok Kylian Mbappé és a decemberben, Katarban vb-győztes Lionel Messi, a német sztárcsapatnál pedig a szintén vb-győztes kapus, Manuel Neuer nem léphet pályára. Hajdú B. István szerint távollétükben több csapattársuk is kulcsszerephez juthat Európa egyik legrangosabb kupasorozatában.
A népszerű kommentátor úgy véli, legalább öt-hat csapatnak rendkívüli csalódás lenne, ha nem jutna be a legjobb nyolc közé. A Chelsea például hatalmas összeget költött keretének megerősítésére a téli átigazolási időszakban és így sem lesz könnyű dolga a Dortmund ellen, de búcsú esetén a Liverpool és a címvédő Real Madrid sem lehet majd elégedett. A két meglepetéscsapat, a belga Club Brugge és a portugál Benfica közül – a sorsolásnak köszönhetően – egyikük már biztosan ott lesz a negyeddöntőben, míg a BL-ben nagy múlttal rendelkező együttesek, az Atlétio Madrid, a Juventus és a Barcelona már a csoportkör után kiesett.
Hajdú B. István szerint a csapatok nagy részét hétről hétre láthatják a nézők a közmédia csatornáin, ezért már nem sok újdonságot lehet adni a közvetítésben, így inkább az aktuális hírek és a helyszíni élmények összefésülésére fekteti a hangsúlyt.
“Megpróbálunk mindenkit újra képbe helyezni, hiszen nagyon sokan a világbajnokság alatt láttak játékosokat, de vannak, akik még nem tudják egészen pontosan, hogy ezek a játékosok melyik klubban is játszanak” – mondta Hajdú B. István, és hozzátette: “kiváló Valentin napi ajándék lehet kedd este az M4 Sporton nézni a PSG-Bayern München meccset, majd utána a Milan-Tottenham találkozó összefoglalóját”.