Majoros Bence kikapott egyesben a 16 között, így az utolsó magyar játékos is búcsúzott a budapesti BOK Csarnokban zajló, 250 ezer dollár (100 millió forint) összdíjazású asztalitenisz WTT Star Contender-versenyen.

A világranglistán 135. Majoros szerdán négy szettben bizonyult jobbnak a franciák rutinos, 2016-ban, Budapesten egyéni Eb-győztes asztaliteniszezőjénél, Emmanuel Lebessonnál (41.), majd csütörtökön újabb bravúrral a top 20-as svéd Anton Källberget (15.) is megverte. “Jutalmul” a pénteki nyolcaddöntőben a második helyen kiemelt kínai Liang Csing-kunnal (3.) csaphatott össze.
A 24 éves magyar játékos az első két szettben remekül tartotta magát a nála egy esztendővel idősebb, négyszeres világbajnoki bronzérmes Liang ellen, akiről úgy jöttek vissza a labdák, mint egy falról, alig hibázott. Az első játszmát 11-9-re, a másodikat pedig 14-12-re vesztette el Majoros, a harmadikban pedig már nem volt esélye, így a papírformát igazolva a kínai lépett tovább a legjobb nyolc közé.
Majoros – aki a jövő héten a WTT Champions-tornáján szerepelhet majd ugyanitt – az eheti teljesítményének köszönhetően várhatóan ismét bekerül a legjobb százba a világranglistán.
A WTT nyári sorozatának első tornája vasárnapig tart a BOK Csarnokban.
Eredmény:
férfi egyes, nyolcaddöntő:
————————–
Liang Csing-kun (kínai)-Majoros Bence 3-0 (9, 12, 6)

később:
vegyes páros, elődöntő 16.45 és 17.30