A koronavírus miatt a kormány által elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel megváltoztatta idei és jövő évadának műsorát a Soproni Petőfi Színház – tájékoztatta a teátrumot működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerdán az MTI-t.

Pataki András közleménye szerint a jelenlegi rendelkezések alapján egyelőre május 17-ig minden rendezvényüket elhalasztották. Az idei szezonban előadást már nem tudnak tartani, a bérletesek regisztrációt követően díjmentesen tekinthetik meg augusztusban a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban a Mesés musicalek című előadást.
Két darabot, a Sopron Balett és a St. Pölten-i Europaballett Stabat Mater című táncjátékát, valamint A padlás című musicalt az idei évad helyett a 2020-2021-es évadban mutatják be.
A következő évadra az 1921. december 14-én Sopronban tartott népszavazás századik évfordulója alkalmából a hűség évadát hirdette meg még januárban a soproni társulat. A meghirdetett hat előadásból hármat cserélnek.
A felnőtt bérletben a Bál a Savoyban revüoperett premierjét elhalasztják egy szezonnal, helyette A padlást játsszák. A Somogyváry Gyula És mégis élünk című regényéből készült táncművet is csúsztatják egy évvel, helyette mutatják be a Stabat Matert.
Szintén eltolják a Chicago című musicalt, elsősorban gazdasági okok miatt, viszont a bérletes nézők ezért kárpótlásként a 2021-es barlangszínházi szezonban egy hasonló műfajú produkciót tekinthetnek meg, kedvezményt biztosító jeggyel.
A többi meghirdetett előadás változatlan marad a következő évadban, így felnőttbérletben, kamara-játszóhelyen tűzik műsorra Hubay Miklós Római karnevál című színpadi játékát, Németh László Széchenyi című történelmi drámáját, amelynek a színházi világnapon, 2021. március 27-én lesz a premierje Csiszár Imre rendezésében, valamint Katona Imre Isten komédiása című misztériumjátékát Pataki András rendezésében.
A középiskolások Carlo Goldoni Mirandolina című komédiáját nézhetik meg a Zentai Magyar Kamaraszínház előadásában, emellett az Isten komédiását, a Stabat Matert, a Széchenyi és A padlás című produkciókat. A fiataloknak választható Fórumszínházi előadásokat is kínálnak.
A felsősbérletben A padlás, az Isten komédiása, A helység kalapácsa és a Fehérlófia című előadásokat tekinthetik meg.
Az alsósok a Fehérlófiát, a Forrás Színház, a Zentai Magyar Kamaraszínház és a Soproni Petőfi Színház közös darabját, A három aranygyűrű című magyar népmesét, valamint Méhes Csaba és Takács Tibor A Rézerdő lakói című zenés mesejátékát tekinthetik meg.
Az ovisok Valentyin Katajev és Alekszej Batrakov Hétszínvirág című mesés táncjátékát, A három aranygyűrűt és A Rézerdő lakói című produkciókat nézhetik meg.