Kelemen Barnabás Kossuth-, Bartók-Pásztory-, Prima díjas hegedűművész, a Fesztivál Akadémia Budapest egyik alapítója idén ötször lép fel az amsterdami Concertgebouw-ban, hétfőn pedig a londoni Wigmore Hallban hallhatja a közönség.

Kelemen Barnabás a Wigmore Hall-ban Nicolas Altstaedt csellóművész betegsége miatt Bartók Szólószonátájával és Brahms d-moll szonátájával “ugrik be” Ashley Wass, a Menuhin School igazgatójának oldalán – közölte a fellépések kommunikációjával megbízott cég hétfőn az MTI-vel.
A hegedűművész márciusban a csaknem háromezer fős Concertgebouw nagytermében lép kétszer is színpadra a Holland Kamarazenekar élén. Szeptemberben Fischer Ivánnal adják elő ugyanitt Bartók Béla I. hegedűversenyét a Concertgebouw Zenekarral két alkalommal, majd decemberben Nicolas Altstaedt csellóművész és Alexander Longuich zongoraművész partnereként Kodály duóját és Dvorák Dumky trióját szólaltatják meg.
London után szerdán a Zeneakadémia Nagytermében az Anima Musicae zenekarral közösen lép színpadra, majd február 20-án a Pesti Vigadóban találkozhat vele a közönség a Concerto Budapest szólistájaként a Magyar Kincsek sorozatban.