Hanga Ádám bekerült a Crvena zvezda keretébe a férfi kosárlabda Szerb Kupa e heti küzdelmeiben.

A belgrádiak magyar klasszisa azzal kezdte az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatát, hogy kedden érkeztek meg a Korac Kupa küzdelmeinek a helyszínére.
“A festői Nisben vagyunk, ahol este a kupa negyeddöntőjében az FMP csapata lesz az ellenfelünk. A nyolcas mezőny a regionális ABA Liga legjobb öt szerb csapatából, a szerb bajnokság éllovasából és két sorsolás útján bekerült együttesből áll. Ha nyerünk, akkor csütörtökön pihenőnapunk lesz, pénteken a Borac vagy a Cacak 94 várhat ránk, és ha azt is sikerrel vesszük, akkor nagy valószínűséggel a Partizan jöhet a döntőben” – sorolta a 34 éves válogatott kosaras, aki büszkén számolt be arról, hogy bejutott a szűkített kupakeretbe:
“A kupában klubonként csak négy légiós szerepelhet, így az edzőnek ki kellett vennie három játékost, ezek Mike Tobey, Freddie Gillespie és Javonte Smart lettek. Én bekerültem abba a négy külföldibe, aki pályára léphet.”
Hanga Ádám kiemelte, ez az első trófea, amit megnyerhetnek a szezonban, és mindenképpen szeretnék elhódítani.
“Speciális a rendszer, mert kieséses a lebonyolítás, így nem lehet hibázni. Spanyolországban sok kupameccsen vettem részt, háromszor meg is nyertem a sorozatot a csapatommal, remélem, itt, Szerbiában is sikerül” – tett hozzá Hanga, aki a jövő héten Európa-bajnoki selejtezőket vív a válogatottal Izlandon, illetve Szombathelyen az olaszok ellen.