Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából miniszteri elismeréseket adott át Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten.

Az eseményen kiemelkedő szakmai munkájukért összesen húszan részesült elismerésben, közülük tizenheten miniszteri elismerő oklevelet kaptak, emellett az ünnepségen átadták a TIM hulladékgazdálkodásért és közszolgáltatásért érdemérmét, valamint a klímavédelemért díjat is.
“Ami közös önökben, az a szakmai tudás és hozzáértés, a közös ügyeink melletti elkötelezettség, amely követendő példával szolgál mindenki számára” – méltatta a díjazottakat Koncz Zsófia.
A parlamenti államtitkár kiemelte: az elismerésben részesülők munkája hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország technológiai és ipari szempontból is erősebb, mint korábban: a járvány, majd a háború és a nemzetközi energiaválság okozta nehézségek dacára a hazai ipar idén augusztusban jelentős mértékű növekedést produkált.
Mint hozzátette, a díjazottak munkájának is köszönhető, hogy hazánk energiaellátása folyamatosan biztosított, az áram, a földgáz, a kőolaj és az ivóvíz eljut a lakossági és az ipari fogyasztókhoz. Az ország jól áll klímapolitikai céljainak teljesítésében és egyre jobban kihasználjuk az energetikában, hulladékhasznosításban és a körforgásos gazdaságban rejlő lehetőségeket.
Koncz Zsófia beszédében megemlékezett az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről is, kiemelve a fiatalok helytállását, akik mindvégig hittek a szabadságban és a békében még akkor is, amikor elképesztő túlerővel kellett szembenézniük.
“Az a nép, amelyiknek van eredetmítosza, vannak olyan történelmi pillanatai, amelyekbe bele tud kapaszkodni, az biztos jövővel rendelkezik” – hangsúlyozta Koncz Zsófia.
“Az ötvenhatosok hősiessége mindmáig lényegi ihletadó forrása a nemzetért, a nemzet érdekében cselekvőknek, a mi felelősségünk abban áll, hogy hírüket, üzenetüket továbbadjuk hűségesen tolmácsoljuk a következő generációknak” – tette hozzá a parlamenti államtitkár.