Országszerte 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket június 22-én, a Múzeumok éjszakáján. Az idei két kiemelt helyszín Székesfehérvár és Esztergom, számos kísérőprogram a labdarúgó Európa-bajnoksághoz kapcsolódik – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Budapesten.

“Huszonharmadik alkalommal rendezzük meg a Múzeumok éjszakáját. A múzeumok idén ráirányítják a figyelmet a különféle művészeti stílusok jelentős előfutáraira, másrészt új irányzatokra is” – emelte ki Zsigó Róbert a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón.
A június 22-i esemény nagykövete Csöre Gábor színművész. Székesfehérváron 15 helyszínen 50 program várja a látogatókat; Cser-Palkovics András polgármester azt mondta, a Múzeumok éjszakája csodálatos lehetőség bemutatni kulturális és történelmi értékeinket.
Esztergomban 13 helyszínen 65 program lesz; Szekér Zoltán, a Visit Esztergom ügyvezetője a kínálatból IV. Károly király koronázási trónszékének bemutatását emelte ki a Keresztény Múzeumban.