Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-
Kontinensünk túlnyomó részén felhőtlen, csapadékmentes időjárás a jellemző. Ugyanakkor a Skandináv-félszigettől az Alpokig húzódó frontálzóna mentén szórványosan fordult elő zápor, zivatar, illetve a Kaszpi-tengertől északra örvénylő ciklon területén is esett.
Az Ibériai-félszigeten tovább tart a 40 fok körüli hőség, de a Kárpát-medencétől egészen Svédország déli feléig is forróság uralkodik, ahol a csúcshőmérséklet néhol meghaladja a 35 fokot.
A Kárpát-medencét még forró, száraz levegő tölti ki, majd szombat délután hidegfront érkezik.

Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig:
—————————————————–
Túlnyomóan derült idő várható, de az északi megyékben gomolyfelhők képződhetnek. Az ország zömén nem lesz csapadék, de az Északi-középhegységben egy-egy zápor, zivatar kialakulása, besodródása nem kizárt. A derült éjszakát követően szombaton nyugat felől fátyol- és gomolyfelhők érkeznek, azonban az Alföldön estig jobbára derült marad az ég. Délután, estefelé elsősorban az Észak-Dunántúlon, valamint az Északi-középhegységben alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. Szombaton északnyugatira fordul, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik a szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 15 és 21 fok között alakul, de a Dunántúlon és a városokban ennél magasabb, míg a hidegre hajlamos helyeken ennél alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 36 és 41 fok között várható, de az Észak-Dunántúlon néhol csak 32, 35 fok valószínű.