Száz fiatal és középgenerációs művész nyert el három évre szóló ösztöndíjat a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) pályázatán, melynek eredményét kedden tették közzé.

Az MMA átfogó művésztámogatási rendszer kiépítését kezdte meg, amelynek részeként a kormány együttműködésével ebben az évben új alapokra helyezi ösztöndíjprogramját is. Az MMA költségvetéséhez rendelt forrásból szeptember 1-jétől száz fiatal és középgenerációs művész részesül ösztöndíjban – emlékeztetett az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében a Magyar Művészeti Akadémia.
Az MMA minden évben újabb száz-száz 18-50 éves művész részére ítéli meg a három esztendőn keresztül havi bruttó 200 ezer forinttal járó ösztöndíjat, amelyre az akadémia által képviselt minden művészeti ág képviselői pályázhatnak.
Nem kizáró ok, ha valaki más művészeti ösztöndíjban is részesül, ám az MMA akadémikusai, a döntőbizottság tagjai, szakértői, továbbá közeli hozzátartozóik nem jelentkezhetnek. A pályázatnak nem feltétele az egyetemi végzettség – közölte korábban Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke.
A művészeti ösztöndíj idei nyerteseinek listája a www.mma.hu/az-akademia/-/event/10180/az-mma-muveszeti-osztondij-program-nyertesei honlapon érhető el.