Megkezdte az aláírásgyűjtést a Fidesz és a KDNP a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! elnevezésű petíciójához szerdán – mondta a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója Budapesten.

Több mint ezer aktivista gyűjti az aláírásokat az ország 300 pontján. Az első két hétben a közterületeken, az utcán lesz erre lehetőség, utána segítőikkel együtt felkeresnek minden állampolgárt – mondta Hollik István.
A petíciót azért indították, hogy megmutassák: sokan vannak, olyanok, “akik nem kérnek még egyszer a kudarcos Gyurcsány-korszakból” – közölte Hollik István.
Mindenki csatlakozzon petícióhoz, “aki nem akarja, hogy “visszatérjen a múlt, a 2010 előtti kishitű, önbecsülését vesztett, a magyar nemzeti érdeket teljes mértékben háttérbe szorító és a magyar emberekkel szemben teljesen szembeforduló kormányzás”! – mondta Hollik István.
A kormánypártok azt üzenik a petícióval “Gyurcsány Ferencnek, és az emberének, Karácsony Gergelynek”, hogy “nagyon sokan vagyunk, akik emlékszünk még a kormányzására” – tette hozzá.     “Sokan vagyunk, akik emlékszünk még a megszorításokra, a számtalan adóemelésre, és arra, hogy miként hagyták cserben a magyar családokat, a magyar nyugdíjasokat, akiktől egyhavi nyugdíjat elvettek, és hogyan tettek tönkre kormányzásukkal 200 ezer munkahelyet” – mondta Hollik István.
A politikus megígérte, hogy nem engedik Gyurcsány Ferencet és “embereit” visszatérni a hatalomba.
Hollik István azzal is érvet a petíció mellett, hogy azok közül, akik 2022-ben szavazni fognak, sokan még gyerekek voltak, amikor Gurcsány Ferenc “békés tüntetőkkel szemben vezérelt lovasrohamot”.