A baloldal nem tudja elviselni, hogy a rezsicsökkentés minden családot és nyugdíjast véd az átlagfogyasztásig – kommentálta a Fidesz Szaniszló Sándor (DK) szerdai nyilatkozatát.

“Nincs új a nap alatt, Gyurcsányék hazudnak reggel, éjjel meg este” – reagált közleményben a nagyobbik kormánypárt arra, hogy a DK-s polgármester azt követelte: az illetékesek nyugtassák meg az embereket, hogy nem fognak emelni a távhő árán
A Fidesz szerint a rezsicsökkentés Európában egyedülálló, és baloldal nem tudja elviselni, hogy az intézkedés minden családot, minden nyugdíjast véd az átlagfogyasztásig.
A Gyurcsány-tagozatok ezzel szemben a kezdetektől azt követelik, hogy Magyarország vezessen be mindenféle brüsszeli szankciót, pedig a szankciók következménye, hogy a háborúnak olyan globális hatásai lettek, mint az energiaárak brutális emelkedése – hangsúlyozták a közleményben.
Úgy vélik: Gyurcsány Ferenc újra kormányzásra készül, és ezért semmi sem drága, még az sem, hogy háborúba és energiahiányba sodorják az országot.