Az idei esztendőben 2,7 milliárd forint többletforrást biztosít a kormány a diáksport támogatására, hogy minden gyermek és fiatal számára elérhető legyen a rendszeres testmozgás – közölte a Belügyminisztérium (BM) köznevelési helyettes államtitkára csütörtökön egy budapesti díjátadón.

Balatoni Katalin emlékeztetett arra, hogy a kormány tíz éve vezette be a közoktatásban a mindennapi testmozgást. Ezzel rendkívüli program valósult meg, amely biztosítja a gyermekek egészségesebb életmódját – emelte ki a helyettes államtitkár.
Úgy fogalmazott, a sport fejleszti a szellemi jelenlétet, pozitív hatással van az egészséges test és lélek alakulására, a versenyzés élménye pedig mind egyéni, mind közösségi szinten pótolhatatlan örömet ad.
Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, olimpiai ezüstérmes és világbajnok öttusázó a testnevelőtanárok munkájának fontosságára hívta fel a figyelmet.
Mint mondta, ők adnak motivációt a gyermekeknek, és felidézte, hogy iskolai testnevelőtanára indította el azon az úton, amelynek eredménykeént olimpiai és világbajnoki sikereket ért el.
A rendezvényen a 2022/2023. tanév Diákolimpiájának legeredményesebb testnevelőtanárait és a legaktívabb Pest vármegyei iskolákat díjazta a Magyar Diáksport Szövetség.
Az általános iskolák közül a legaktívabb az Abonyi Somogyi Imre Általános Iskola, Hernádi Általános Iskola és a szentlőrinckátai Imre Sándor Általános Iskola volt. A középiskolák között a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium, a dabasi Táncsics Mihály Gimnázium és a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola lett díjazott.