Békére törekvő, szabadságpárti és a nemzetek szuverenitásán alapuló Európa-programot hirdetett Orbán Viktor – közölte az Alapjogokért Központ pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a magyar kormányfő március 15-i ünnepi beszédében a nemzeti kormányzás sarokpontjait összeurópai stratégiai tervvé emelte, amely a június 9-i EP-választás szuverenista erőinek együttműködési keretét adhatja.
Hangsúlyozták, hogy az európai választás jelentősége sokkal nagyobb, mint öt évvel ezelőtt: Brüsszel a tagállami szabadság felszámolását, míg a magyar jobboldal a nemzeti egyetértési pontok örökös védelmét tűzte ki zászlajára.
Az európai baloldal háborúpárti, illegális bevándorlást támogató, genderideológiát propagáló testtartása helyett Orbán Viktor békéről, Európai Egyesült Államokat elutasító nemzeti együttműködésről szóló, és a gyermekek abszolút védelmét képviselő programot hirdetett meg – írták.
Az elemzés szerint 2024 a magyar nemzeti stratégiaalkotás meghatározó éve lehet: a brüsszeli politikai intézményekben jobboldali erősödésre, Washingtonban béketeremtő győzelemre mutatkozik jó esély.
“Ez a romboló liberális politika kisebbségbe szorulását, a nemzet szolgálatára felesküdött európai és magyarországi baloldal bukását jelentheti” – írták, hozzátéve, hogy a politikai jobboldal egységbe rendeződése a miniszterelnök szerint megindult. Erről az európai és amerikai választásra készülők az idei CPAC Hungary-n is megbizonyosodhatnak majd – közölte az Alapjogokért Központ.