Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője szerint csapata felkészülten várja a koszovói FC Prishtina elleni keddi budapesti mérkőzést, a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának első találkozóját.

Az osztrák szakember a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, lehet, hogy a játékosai egy kicsit még fáradtak, de úgy érzi, a csapat felkészülése jól sikerült, mind a négy edzőmeccset megnyerték, pedig három olyan csapattal is megmérkőztek, amely szintén részt vesz a nemzetközi kupaküzdelmekben. Hozzátette, csak Botka Endre és Aisse Laidouni nincs százszázalékos állapotban, de az összeállításról, és arról, hogy lesz-e magyar mezőnyjátékos a kezdőben, annyit mondott, hogy mindig a legerősebb csapatot küldi pályára.
A habitusáról egy újságírói kérdésre annyit árult el: lehet, hogy nem rohangál fel-alá a pályán, ennek ellenére nem izgalommal, hanem nagyon motiváltan várja a koszovói csapat elleni találkozót. A közelmúltban az edzői stábhoz segítőként csatlakozó Gerhard Fellnerről annyit mondott, azért szerződtette, mert a legmagasabb edzői képesítéssel rendelkezik és jól tud segíteni az ellenfelek elemzésben. Az FC Prishtinát erős fizikumú ellenfélnek tartja, de szeretné, ha a Ferencváros minél nagyobb előnyt szerezne a jövő keddi visszavágóra.
Hosszú távú célként azt nevezte meg, hogy folytassák a csapat eddigi sikersorozatát és jussanak be a BL csoportkörébe.
Myrto Uzuni is megerősítette, hogy a Ferencváros a felkészülés során jó meccseket játszott, eredményesen futballozott, és bízik benne, hogy mindez az eredményekben is megmutatkozik majd. Stögerről annyit mondott, erős mentalitású edzőnek tartja.
A kedden 18 órakor kezdődő találkozót a skót David Munro vezeti majd a Groupama Arénában.
A Ferencváros az FC Prishtina búcsúztatása esetén a litván Zalgiris Vilnius vagy az északír Linfield együttesével találkozik a selejtező második körében. Kudarc esetén a Konferencia Ligába átkerülve a walesi Connah’s Quay Nomads és az örmény Alaskert párharcának vesztesével küzdene meg.