Marko Nikolic vezetőedző azt ígéri, hogy a Vidi FC jó mentalitással és nem feltartott kézzel lép pályára csütörtökön a Chelsea otthonában az Európa-liga csoportkör második fordulójában.

“Élvezni akarjuk a mérkőzést, hiszen a világ tíz legjobb csapata közé tartozó Chelsea lesz az ellenfelünk” – jelentette ki a Stamford Bridge-en tartott szerdai sajtótájékoztatóján a székesfehérváriak szerb trénere, aki hozzátette, nem ők a favoritok, legjobbjukat kell nyújtaniuk, hogy megmutassák, nem véletlenül jutottak el a csoportkörig.
A tréner emlékeztetett arra, hogy a magyar futball nagy ünnepe lesz a találkozó, hiszen hat éve nem volt lehetősége egyetlen magyar csapatnak sem európai kupasorozat főtábláján szerepelni, pláne nem egy olyan nagy klub ellen, mint a Chelsea.
Marko Nikolic kérdésre elmondta: az angoloknál játszó belga Eden Hazard a világ egyik legjobb játékosa, de nem biztos benne, hogy pályára fog lépni ellenük, ami halvány esélyt jelenthet számukra.
Az ellenfél edzőjével, az olasz Maurizio Sarrival kapcsolatban megjegyezte, hogy az egyik legjobb szakember jelenleg, ráadásul egyik kedvenc, így nagy öröm lesz ellene meccselni.
A Vidi csapatkapitánya, Juhász Roland 13 évvel ezelőtt, a belga Anderlechtben első mérkőzését éppen a londoni Kékek ellen játszotta a Bajnokok Ligájában. A rutinos hátvéd szerint az angolok nemcsak a csütörtöki találkozónak, hanem az egész sorozatnak a favoritjai.
Rámutatott, hogy a Vidivel az elmúlt években többször is bizonyították, nagyon kellemetlen ellenfelei lehetnek a náluk magasabban ragsorolt csapatoknak is.
“Nem azért jöttünk, hogy nézelődjünk, bizonyítani szeretnénk, hogy nem a véletlen műve az eddigi szereplésünk” – fogalmazott juhász, egyúttal fontosnak nevezte, hogy a maximumot nyújtsák és egy pillanatra se lankadjon a figyelmük, mert “annak nagy ára lehet”.
A Chelsea-Vidi meccset csütörtökön magyar idő szerint 21 órától a londoni Stamford Bridge-en rendezik.
A Vidi FC a Bajnokok Ligája selejtezőjében kezdte idei európai kupaszereplését. Az első fordulóban a luxemburgi bajnok Dudelange együttesét búcsúztatta (1-1, 2-1), majd a bolgár bajnokságot megnyerő Ludogorecet (0-0, 1-0), végül a svéd ligát megnyerő Malmöt (1-1, 0-0) verte ki. Az AEK Athén elleni utolsó kört már nem sikerült megnyerni (1-2, 1-1), így a magyar bajnok az Európa-liga csoportkörébe került. Ott az L csoportban az első fordulóban, hazai pályán 2-0-ra kikapott a fehérorosz BATE Boriszovtól. A Chelsea a görög PAOK vendégeként 1-0-ra győzött.