Copa: Uruguaynak három gólját is elvették, 11-esekkel kiesett

A perui válogatott bejutott a 2019-es labdarúgó Copa América elődöntőjébe, miután a negyeddöntőben gól nélküli rendes játékidőt követően tizenegyesekkel 5–4-re legyőzte Uruguay legjobbjait. Az uruk hiába találtak be háromszor is ellenfelük kapujába, a játékvezető egyszer sem ítélt gólt les miatt.

Az első nagy lehetőségre a 24. percig kellett várni, Luis Suárez tíz méterről lőtt, a labda azonban a perui kapusban elakadt, a kipattanónál viszont Edinson Cavani óriásit rontott, öt méterről a kapu fölé bombázott.

Uruguay néhány perccel később betalált ugyan, ezt azonban les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Gól nélküli első félidő után, az 57. percben Diego Godín került helyzetbe, de közelről fölé durrantott, három perc múlva pedig már Cavani ünnepelhetett – sokáig azonban nem örülhetett, a bíró les miatt ezúttal sem adta meg a találatot!

A 73. percben Suárez kapuba talált – noha a játékvezető hamar lest jelzett, a szituáció ezúttal is véleményes volt, így jöhetett a szokásos videózás, és harmadszor is Uruguay húzta a rövidebbet.

A felek a folytatásban sem bírtak egymással (0–0), így gól nélküli rendes játékidő után következhetett a tizenegyespárbaj. Ebben Peru volt a jobb, nem hibázott, és 5–4-re diadalmaskodott (az egyetlen rontó Suárez volt), ezzel bejutott a Copa América elődöntőjébe, amelyben Chilével csaphat össze.