Az IPOSZ Országos Elnöksége az ipartestületek javaslatára újságírók, szerkesztőségek kiemelkedő munkáját elismerő kitüntetéseket adományozott 2018. szeptember 5-én a 27. Magyar Kézművesség Napján, Budapesten, a Benczúr Házban.

A kitüntetettek hiteles, szakszerű, lelkiismeretes tájékoztató tevékenységükkel biztosították a mikro- és kisvállalkozások működésére ható szabályozók bemutatását, a szövetség, az ipartestületek, a szakmák helyzetének, törekvéseinek megismertetését a nyilvánossággal. Következetesen népszerűsítették, a műhelyek világát, a kézműves értékeket, kiállításokat, régi mesterségeket szolgáltató iparosokat. Erősítették a lakosság, az önkormányzat és az ipartestületek együttműködését.A kézművesség hagyományos ünnepén kitüntetett újságírók:A Magyar Kézművességért Díj Arany fokozatát kapta: Fenyvesi Károly, a 24 Óra című Komárom-Esztergom megyei napilap nyugalmazott területi szakértője, Mátyus László fotós.

Az Ipartestületek Országos Szövetsége Kézműipar Szolgálatáért kitüntető oklevelét kapta:
Vidovics Ferenc fotóriporter, a Szentesi Mozaik tudósítója, Mészely Réka a Győr-Moson-Sopron megyei Kisalföld napilap újságírója, Jászberényi Károly a Dorogi Televízió riportere és a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója, Bihari Antal az Esztergom TV tulajdonos szerkesztője, Krizsán Ervin a Ceglédi Panoráma című lap alapítója és főszerkesztője, Galambos Béla a Kelet-Magyarország megyei hírlap gazdasági újságírója, szerkesztője, Wessely Gábor újságíró, Szalai Zsolt a hatoscsatorna főszerkesztő-helyettese, Horváth Gábor vezető operatőr, Mészáros Viktor tecnikus-kameraman, Gerstenbrein Zsuzsi vágó, Bognár Tibor az Echo TV külsős munkatársa, Varga Géza, a Hírös Naptár szerkesztője, Horváth Ferenc újságíró, a Soproni Téma hetilap főszerkesztője.

Az IPOSZ Országos Elnökségének külön Elismerő Oklevelét kapta:
Pekár Erzsébet a Magyar Távirati Iroda újságírója, Kovács Anita a Karc FM Rádió szerkesztő-riportere, Madarász Tímea, a 24 ÓRA újságírója, Dóka Attila a www.amdala.hu hírportál tulajdonos-főszerkesztője.