Az új tanévben 550 településen 125 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg uniós és hazai forrásból – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken Letkésen, a Pest megyei település felújított tornatermének ünnepélyes átadásán.

Rétvári Bence a 71,5 millió forintból megvalósult beruházás átadásán hangsúlyozta, a kormány a gyerekek egészségesebb életre való neveléséhez célul tűzte ki, hogy minden iskolában megteremti a mindennapos testneveléshez szükséges feltételeket és minden járásban elősegíti, hogy legyen uszoda.
A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében 16 iskola felépítése, 47 új tornaterem, 51 új uszoda és 44 iskola bővítése zajlik – mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy jelenleg száz településen 40 milliárd forintból építenek tornatermeket és tanuszodákat.
Rétvári Bence beszélt arról is, hogy jelenleg 15 ezer testnevelő továbbképzése zajlik, mert a több testnevelés óra több és képzettebb testnevelő tanárt igényel.
Az államtitkár elmondta, hogy 2010 óta 341-el nőtt a tornatermek, tornaszobák száma. A változást jelzi az is, hogy a hetente rendszeresen testmozgást végzők aránya nyolc év alatt 5 százalékról 15 százalékra nőtt.