Kötelező a maszk viselése a kültéri rendezvényeken

Zamárdi, 2013. augusztus 20. Közönség az Anna and the Barbies együttes koncertjén a több helyszínes Nagyon Balaton fesztivál keretében megrendezett Strand Fesztiválon a zamárdi szabadstrandon 2013. augusztus 19-én MTI Fotó: Mohai Balázs

Szigorodott a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló kormányrendelet. Október 23-tól szabadtéri rendezvényeken, gyűléseken – beleértve a sportrendezvényeket is – 6 éves kor felett mindenki köteles orrot-szájat is takaró maszkot viselni.

Így érintettek a sportrendezvények résztvevői is, a sportolók, az edzők, a mérkőzésvezető, a versenybíró és ezek segítői kivételével a rendezvény helyszínén. A gyülekezési jogról szóló törvény szerinti szabadtéri gyűlések résztvevőinek ugyanígy kötelező a maszk, kivéve a gyűlés felszólalóját a felszólalás időtartamára.

Az intézkedés betartatása az adott rendezvény szervezőjének felelőssége, sportrendezvények esetében egy felszólítás után kötelesek kivezettetni azokat, akik nem vették fel a maszkot, gyűléseknél pedig felhívni őket arra, hogy hagyják el a gyűlést.