Magyarország és Hollandia munkacsoportot hoz létre orvosok és szakemberek részvételével, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tapasztalatok megosztásával még inkább segíthesse egymást – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken a Facebookon.

Menczer Tamás a holland egyészségügyi miniszterrel, Hugo de Jonge-val történt egyeztetése után úgy fogalmazott, “vannak politikai vitáink, de a vírus ellen egymás mellett harcolunk”.
“Egyetértettünk abban, hogy a vírus ellen az egyetlen fegyver a vakcina, rendkívül fontos, hogy minél többen oltassák be magukat” – írta.
Az államtitkár tájékoztatta a holland minisztert arról, hogy Magyarországon már a teljes lakosság 54 százaléka megkapta a második oltást is. Hugo de Jonge elismerte a magyar oltási program sikerét – tette hozzá Menczer Tamás.
Aláhúzta, a “legfontosabb célunk az emberi élet és egészség megőrzése, és persze fontos, hogy amennyire lehet, a szabad utazás lehetősége is biztosított legyen”.
“Mindketten úgy látjuk, hogy a vírus negyedik hulláma minden európai országra veszélyt jelent, de komoly bajban az oltatlanok lehetnek” – emelte ki az államtitkár, megjegyezve, ha valaki kapott oltást, és esetleg megfertőzödik, nagy valószínűséggel enyhe tünetekkel túljut a betegségen.