Jobb esélyeket biztosít a színművészetis hallgatók számára a modellváltás

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter fogadta Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) megbízott rektorát, rektor-helyettesét, a hallgatói önkormányzatának képviselőit, az egyetemen tanuló fiatalokat 2020. június 24-én, Budapesten.

A tárcavezető a találkozó kapcsán kiemelte: az alapítványi fenntartásba kerülő egyetemek a rugalmasabb és kiszámíthatóbb működési környezetnek köszönhetően megerősíthetik nemzetközi jelenlétüket. A korszerű, világszínvonalhoz közelítő képzés sokkal jobb esélyeket teremt a hallgatók számára arra, hogy neves külföldi szakemberektől tanulva az országhatárokon túl is sikeresek legyenek a filmiparban, színházi világban.

Palkovics László első kézből adott tájékoztatást a változtatást megalapozó megfontolásokról korábban a szakma szereplői, és ma az egyetem vezetői és az egyetem hallgatói számára. Újból hangsúlyozta, hogy az átalakítás nyomán nő az egyetem önállósága, enyhül az intézmény állami támogatásoknak való kiszolgáltatottsága. A miniszter a találkozó idején alatt tartott demonstráció kapcsán kifejtette: megérti, hogy a színművészetis hallgatók számára fontos a hangos önkifejezés, de ő továbbra is a higgadt párbeszéd híve.