Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

Kelet-Európát hideg levegő árasztotta el, ugyanis nagyjából a Kárpátoktól és Lengyelország keleti határaitól keletre napközben sem emelkedik 0 fok fölé, éjszakánként pedig -10, -15 fok közé csökken a hőmérséklet, de a Kárpátok völgyeiben -20, -25 fokos értékek is előfordulnak néhol. A térség időjárását ugyanis jellemzően markáns anticiklon alakítja, csak a Földközi-tenger középső medencéje, illetve az Égei-tenger felett örvénylik többközéppontú ciklon. Emiatt arrafelé csapadékos az időjárás. Eközben Írországtól messze nyugatra szintén egy alacsonynyomású légköri képződmény figyelhető meg, de a frontjai még nem érik el szárazföldet. A markáns ciklon előtt azonban déliesre fordult az áramlás, így Nyugat-Európa fölé kifejezetten enyhe levegő áramlik. Még Skóciában is 15 fok körüli maximumokat mérnek, Dél-Franciaországban és az Ibériai-félszigeten pedig 20 fok köré melegszik fel délutánra a levegő, de Dél-Spanyolországban egy-két helyen már 25 fokos csúcshőmérséklet is előfordul. Csapadékmentes, napos az idő Európa nyugati államaiban. Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását az említett anticiklon alakítja, változó nedvességtartalmú, de egyre melegebb levegő áramlik Magyarország fölé.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:
————————————————-

Változó vastagságú, szakadozott felhőzet mellett hol rövidebb, hol hosszabb időszakokra süt ki a nap. Számottevő csapadék nem várható. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, de hétfőn Sopron körül az északias, másutt a délnyugati szél helyenként megélénkülhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 0 és -7 fok között alakul, de Sopron környékén kissé enyhébb is lehet a reggel.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 7 és 13 fok között alakul, az Alpokalján és a Kisalföldön lesz a melegebb.