Budapest, 2023. április 10. A Budapesti Rendõr-fõkapitányság (BRFK) munkatársai az ittas jármûvezetõket szûrik ki a Petõfi híd pesti hídfõjénél húsvéthétfõn, 2023. április 10-én. Nagypéntek óta 11 137 sofõrt szondáztattak meg a rendõrök fõvárosban, köztük eddig 122 ittas jármûvezetõt találtak. MTI/Lakatos Péter

A húsvéti ünnepek alatt tartott ellenőrzés során hétfő délelőttig 122 ittas járművezetőt találtak a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai – tájékoztatta a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya Balesetmegelőzési és Közlekedési Osztályának vezetője hétfőn az MTI-t.

Szécsi Tibor közölte: ez azt jelenti, hogy az ellenőrzött járművezetők egy százaléka ittasan ült volánhoz, ugyanis péntek óta 11 137 sofőrt szondáztattak meg a fővárosban.
A rendőrök városszerte intézkedtek, volt olyan helyszín, például a Petőfi híd, ahol minden áthaladó jármű vezetőjét ellenőrizték – tette hozzá.
Elmondta: a razzia célja a közlekedési helyzet javítása, a balesetek megelőzése, így az ittas járművezetők kiszűrése volt.
Az ellenőrzésben egyaránt részt vesz a BRFK központi közlekedésrendészete és a kerületi rendőrkapitányságok állománya.
A főváros teljes területén szondáztatják a járművezetőket – hangsúlyozta Szécsi Tibor.