A baloldal nem segítette az otthonteremtést, és most is eltörölné a csok-ot – közölte a Fidesz-frakció szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzásuk idején megszüntették az első Orbán-kormány által bevezetett otthonteremtési támogatásokat, eltörölték az otthonteremtési adókedvezményeket és az államilag támogatott lakáscélú kölcsönöket is.
Ezzel sokaktól teljesen elvették az esélyt az önálló lakás vásárlására, a kormányzati támogatás hiányában pedig kockázatos devizahitelbe kényszerítették a családokat, és több mint egymillió család otthonát és megélhetését sodorták veszélybe – írták.
Az ellenzék az elmúlt években sem támogatta az otthonteremtést segítő intézkedéseket: a csok bevezetését, a csökkentett lakásáfát és az otthonteremtési program költségvetési támogatását sem.
“Ma biztonságos, kiszámítható és államilag támogatott az otthonteremtés. A csok és a kedvezményes kamattámogatású kölcsön egyre több család otthonteremtéséhez járul hozzá” – írta a frakció.