A Fidesz szerint míg a baloldal a gyermekesektől venne el, és a migránsokat támogatná, addig a kormány Magyarország jövőjét a magyar családokra alapozva képzeli el.

Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: a héten indult, a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció egyértelműen képviseli a Fidesz és a KDNP álláspontját a családok és Magyarország jövőjéről.

A kormánypártok egyetértenek a nemzeti konzultáció kérdéseivel, úgy gondolják, hogy a gyermekes családokra és nem a bevándorlókra kell alapozni Magyarország jövőjét – hangsúlyozta. Hozzátette: ez a téma nem csupán az európai, hanem a magyar belpolitikai életben is törésvonalat hozott létre, megosztja a politikát.

A fideszes képviselő felidézte, hogy Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt a gyermekes családokat sújtották a legnagyobb megszorításokkal. Radikálisan csökkentették a családtámogatásokat, elvették a családi adókedvezményt, az otthonteremtési támogatásokat, gyermekes szülők százezrei váltak munkanélkülivé, folyamatosan emelték az adókat és a megélhetés költségeit – sorolta Czunyiné Bertalan Judit.

Kitért arra is, hogy ellenzékben ugyanezt folytatják, soha nem lehetett rájuk számítani akkor, amikor a családok támogatását, segítését célzó intézkedéseket kellett elfogadni. Nem támogatták a családi adórendszer és otthonteremtés bevezetését, a családi adókedvezmények növelését, ahogy az adócsökkentéseket, a hároméves gyes visszaállítását, és a gyed extra bevezetését sem – emlékeztetett a kormánypárti képviselő, aki szerint amikor a bevándorlásról van szó, a baloldal elsőként “ugrik”, s ha brüsszeli és Soros-féle bevándorláspárti javaslatokat kell támogatni, akkor az élvonalban vannak.

A Fidesz-KDNP változatlanul a magyar családok pártján áll, sokkal inkább a magyar családokra alapoz, mint a bevándorlásra – összegezte a kormánypártok álláspontját Czunyiné Bertalan Judit.