Sopron, 2018. október 26. Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelõs államtitkára a Gyõri Egyházmegye turisztikai fejlesztéseirõl tartott sajtótájékoztatón a Soproni Katolikus Konvent felújítás elõtt álló épületében 2018. október 26-án. Négy településen öt turisztikai fejlesztést valósít meg a Gyõri Egyházmegye 1,1 milliárd forintból a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban, ezen belül az Egyházi, kulturális örökség turisztikai fejlesztése pályázat révén, amelynek 7,3 milliárd forintos a keretösszege. MTI/Krizsán Csaba

Négy településen öt turisztikai fejlesztést valósít meg a Győri Egyházmegye 1,1 milliárd forintból a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban, ezen belül az Egyházi, kulturális örökség turisztikai fejlesztése pályázat révén, amelynek 7,3 milliárd forintos a keretösszege – közölte a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Sopron, 2018. október 26.
A Soproni Katolikus Konvent felújítás elõtt álló épülete 2018. október 26-án. Négy településen öt turisztikai fejlesztést valósít meg a Gyõri Egyházmegye 1,1 milliárd forintból a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban, ezen belül az Egyházi, kulturális örökség turisztikai fejlesztése pályázat révén, amelynek 7,3 milliárd forintos a keretösszege.
MTI/Krizsán Csaba

Rákossy Balázs a pénteken Sopronban tartott projektnyitón elmondta, a kormány erősíti a turizmust, a vallási turizmus pedig az idegenforgalom egyik legősibb formája.
Elmondta, a 2020. június 30-ig megvalósuló fejlesztések révén a keresztény és magyar értékek kerülnek bemutatásra, amelyekkel “hitünk megerősödik, tudásunk bővül és közösség épül”.
Aláhúzta, a kormány szándéka az, hogy 2030-ig a magyar turizmus a mostani tíz százalék helyett tizenhat százalékkal járuljon hozzá a bruttó hazai termékhez (GDP), és 10-15 éven belül Magyarország minden szeglete bekapcsolódjon a turizmusba.