Budapest, 2016. augusztus 20. Ünnepi tûzijáték a Duna felett Budapesten 2016. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az érintett szervek felkészültek az augusztus 20-i ünnepségek biztosítására, a munkát megfelelően koordinálják az operatív törzs segítségével – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György elmondta, hogy több száz rendezvényt kell biztosítani, ami komoly erőfeszítést kíván a rendvédelmi szervektől, de mindenki felkészült, a budapesti tűzijátékot például több ezer ember fogja biztosítani.
A migrációs helyzetről szólva azt mondta, a boszniai-horvát határra az elmúlt időszakban többen érkeztek, és bár a horvát rendőri jelenlét erős, műszaki határzár nincs. A horvát, szlovén, albán, boszniai és szerb hatóságok intézkedései mindazonáltal nehezítik az illegális bevándorlást, ezért többen próbálkoznak Magyarország felé; a magyar szervek naponta 20-40 embert fognak el határsértés miatt – tette hozzá.