A háziorvosok erősíthetik a társadalmi bizalmat az oltás iránt

A védőoltások iránti bizalom erősítésében fontos szerepük van az orvosoknak, elsősorban tőlük érdemes beszerezni a vakcinákra vonatkozó információkat – mondta el a kormany.hu kérdésére Dr. Békássy Szabolcs országos kollegiális vezető háziorvos.

A legfontosabb szempont, hogy töretlen legyen a bizalom a Magyarországon elérhető védőoltások iránt, mert így érhető el, hogy a társadalom minél szélesebb i csoportjai kapják meg a vakcinát a közeljövőben – hangsúlyozta portálunknak a vezető háziorvos. Az interneten, illetve egyéb közösségi média felületeken olvasható véleményekről úgy fogalmazott: mindenkit arra kérek, hogy lehetőség szerint hiteles forrásból, a kezelőorvosánál, saját háziorvosánál szerezze be az információkat.

Dr. Békássy Szabolcs szerint a társadalmi bizalmon túl még fontosabb szempont, hogy a vakcinákat ajánló orvosok is bizalommal legyenek a védőoltások iránt. Hozzáfűzte: itt sokkal jobban állunk, tehát az orvosok sokkal inkább bíznak az egészségügyi hatóságok engedélyezési eljárásaiban. Megjegyezte ugyanakkor, hogy azért még itt is van hová előre lépnünk.